Qui Som?

L'Assemblea de Joves de Cardedeu (AJC) neix a la nostra vila fa gairebé 3 anys, responent a la necessitat del jovent d’autoorganitzar-se a nivell polític. Tot i que el nostre radi d’acció és el poble de Cardedeu, per tal de garantir la unitat d’acció, l’AJC s’emmarca dins el conjunt d’organitzacions que conformen l’Esquerra Independentista.

La nostra lluita es basa en la destrucció de qualsevol tipus d’opressió, ja sigui per raons de classe, de gènere o de nació. Tant és així que els nostres eixos de treball principals són la lluita per la unificació dels Països Catalans i el seu alliberament vers l’estat espanyol i francès, la destrucció del sistema patriarcal, la solidaritat entre pobles, la reivindicació d’un ensenyament públic i de qualitat, la defensa del territori i contra l’especulació immobiliària, la preservació de la cultura popular laica i la destrucció del sistema capitalista. La única manera de què això sigui possible és construint uns Països Catalans independents i socialistes.
A dia d’avui, hem organitzat nombrosos actes de difusió i reflexió com xerrades, debats, passis de pel•lícules... així com actes de cultura popular com calçotades, el Carnestoltes o la Castanyada. També hem participat activament en la festa major del poble, sent integrants del Polvorí (l’Espai autogestionat de la Festa Major) i en la commemoració de diades com l’11 de setembre, el 25 de novembre, el 8 de març o l’1 de maig.

També s’han realitzat diverses campanyes polítiques com la de Defensa del territori (assenyalant diversos espais buits al poble, realitzant caminades...) i la de Subversió per la llibertat (en què es van recollir firmes per canviar de nom l’Avinguda Mare de Deu del Pilar, així com l’assenyalament de diversos noms feixistes presents, encara avui dia, als nostres carrers).
A més a més, l’AJC ha dut a terme l’alliberament de dos espais emblemàtics del poble i per al poble, els quals estaven abandonats des de feina molts anys (la Torre Sibilla i el Casino de Cardedeu), apostant així, per l’autogestió com a model d’organització al marge de les institucions i com a denuncia per la manca d’espais pel jovent que hi ha la vila.
A nivell local, treballem colze a colze amb altres assemblees com Endavant Vallès Oriental - OSAN (Organització Socialista d’Alliberament Nacional), aDONA’t (col•lectiu antipatriarcal de Cardedeu) i el JEM (Joves Estudiants en Moviment).

Pel que fa a nivell comarcal, formem part de la CCEI (Coordinadora Comarcal de l’Esquerra Independentista) i a nivell nacional, formem part de la CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista), que és una eina que ens permet treballar conjuntament amb totes les assemblees de joves que existeixen arreu dels Països Catalans.
Des de l’AJC, creiem que la lluita és l’únic camí i que com a joves ens toca ser el motor de canvi de la nostra societat. Només a través de l’autoorganització, podrem assolir els nostres objectius i els reptes que se’ns plantegen. Jove: organitza’t i lluita!

Llegir més...