dimarts, 6 de març de 2012

Concentració de suport a les encausades de Torre Sivilla!Ja fa més de quatre anys que l’okupació és una realitat en el nostre poble.

L’Agost del 2007, l’Assemblea de Joves de Cardedeu alliberàvem Torre Sivilla, una acció encarada a criticar el sistema capitalista i la gran especulació immobiliària que patíem en aquell moment.

Torre Sivilla era una casa que es trobava abandonada i pràcticament en ruïnes tot i estar catalogada com a edifici modernista. Durant el temps que vam disposar del Centre Social vam realitzar diverses tasques d’acondicionament tant de l’interior com de l’exterior de la finca, el vam rehabilitar i vam poder crear un punt de trobada pels joves de la vila.

Això ens va permetre que Torre Sivilla passés de ser una casa abandonada, plena de rates, brutícia,... a ser un lloc ple de vida i on si realitzaven diferents activitats culturals, tallers i on s’oferia un oci alternatiu potenciant un model d’autogestió, sempre des d’un punt de vista crític i anticapitalista.

No només va ser un punt de trobada pels joves sinó que van ser nombroses les entitats del poble que es van acostar a l’espai i van dur a terme la seva activitat dins el Centre Social, fet que evidenciava la necessitats d’espais destinats a les entitats i col•lectius del poble sense imposicions per part de l’Ajuntament.

Desprès de 8 mesos les forces repressives dels Mossos d’Esquadra, seguint les ordres del Jutjat número 2 de Granollers, van posar fi al projecte que havia sorgit de la iniciativa popular desvinculada de les administracions.

Era el 20 de Març de 2008 quan el número 221 de l’Avinguda Rei en Jaume va començar la jornada rodejada per vuit furgonetes de les forces de l’estat. Durant el desallotjament es va realitzar una concentració de suport en el lloc dels fets, així com una denúncia de l'acció duta aterme pels Mossos d'Esquadra.

Tot i ser una concentració pacífica, els Mossos van procedir a identificar aleatòriament a tres persones sense cap mena de justificació ni motiu. Persones triades a dit per la seva vinculació a altres entitats del poble i al teixit associatiu de Cardedeu.

Gairebé quatre anys després, aquestes persones seran jutjades el dilluns 12 de Març acusades d’un delicte d’usurpació. Són tres persones que sumades a una quarta que s’havia fet responsable de l’okupació, s’enfronten a una pena-multa demanada pel fiscal de 20€ diaris és a dir, un total de 3600€ per cap (14.400€ en total) o 3 mesos de presó per cada un d’ells en cas de no pagar la multa

Fa quatre anys el contacte amb els veïns, les tasques de rehabilitació, les xerrades, els cinefòrums i la cessió de l’espai a les altres organitzacions del poble va suposar el naixement d’un teixit solidari entorn l’AJC i el Centre Social Alliberat. Tota aquesta feina ens va permetre tenir un gruix de gent que recolzava el projecte i que participava de les activitats realitzades a l’espai, fet que donava sentit a la decisió que havia pres l’assemblea.

La repressió, una vegada més, va actuar contra el jovent organitzat del poble i criminalitzant l’assemblea de joves, acabant amb un dels seus projectes Però, davant de la repressió i com bé diu el lema “On hi ha la lluita, hi ha repressió. On hi ha repressió, hi ha solidaritat” , ens vam trobar amb un gran suport de totes aquelles persones que havien participat de les activitats que es realitzaven, dels veïns de la Torre Sivilla i de moltes altres persones que creien en el projecte que havíem engegat. Aquesta mostra de suport es va fer visible durant la manifestació que es va convocar el mateix dia del desallotjament, la qual va aplegar un centenar de persones al carrer.

És aquesta solidaritat la que ens dóna la certesa de que espais com el de Torre Sivilla són necessaris a Cardedeu.

És aquest suport el que ens va encoratjar a no acabar aquí aquesta lluita; a continuar treballant per alliberar espais amb un model d’autogestió, a continuar denunciant l’especulació, la propietat privada i en definitiva el sistema capitalisme, i reafirmar-nos en la necessitat d’espais on es treballi fora de les limitacions socials i polítiques de la societat on vivim.

Aquesta solidaritat és la que una vegada més, demanem. Dilluns 12 de Març a les 11’30 del matí realitzarem una concentració de suport als encausats davant dels nous jutjats de Granollers.

Volem demostrar, una vegada més, que no ens faran callar, que tenim la raó i que per molta repressió que utilitzin no ens aturaran.

Perquè no tenim por:
ABSOLUCIÓ ENCAUSATS TORRE SIVILLA
CARDEDEU AMB L’OKUPACIÓ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada